dissabte, 19 d’abril del 2008

Dret a escollir escola

20MINUTOS - CARTA DE LOS LECTORES
Dret a escollir escola
Josep M. Vall-llosera Costa. 03.06.2005

Segons les dades facilitades per la Conselleria d’Ensenyament, el 90% aproximadament dels pares han obtingut plaça per als seus fills en el centre educatiu que havien escollit en primera opció.
Pel que sembla, hi ha una campanya mediàtica per a ressaltar-ho amb la finalitat de justificar les bondats de la zonificació escolar i el decret de matriculació, i contrarestar les moltes queixes produïdes al respecte.
Però afirmar que només el 10% no ha trobat plaça en el col·legi desitjat és una fal·làcia, ja que solament ha pogut escollir entre els centres que estaven dins de la zona assignada. D’altra banda, els drets fonamentals, entre ells el d’escollir l’educació que es desitja per als fills, com reconeix la nostra Constitució, no és només per al 90% dels ciutadans, sinó per a tots.

Hola a tothom!

Poc a poc ja la gent comença a saber que, per desgràcia, hi ha molts pares al Districte de Sant Martí que s'han quedat sense poder escollir plaça escolar pels seus fills.Com que des d'ahir ja s'ha fet difusió més amplia del blog, animar-vos perquè envieu apart de comentaris al blog també els vostres correus electrònics a volemescola@yahoo.es , per poder saber quanta gent està disposada a col.laborar en el que calgui.

divendres, 18 d’abril del 2008

Seguent pas

Hola a tots!
Crec que ara ja tenim aconseguit el primer pas que és la creació de papers per informar a tot el districte i sobre tot als pares afectats amb el tema dels colegis.
També està posada en marxa els fulls de recollida de signatures que haurem d'adjuntar amb un escrit de queixa(FULL DE RECLAMACIÓ) al Consorci de Barcelona.S'ha de parlar amb la Presidenta(Carme Arnau i Planella) però tot això a nivell colectiu(representació de 3-4 pares), mai individual.És important que, a més de la queixa escrita colectiva, fer-la també a nivell individual.Jo, a nivell personal també adjuntar-hi les dades dels nens que s'han quedat fora en primera opció de colegi, per demostrar al Departament que no és cert que entren els nens als coles en primera opció en un 90%..................Què us sembla?
El que diu el Francesc de manifestacions també es molt bona idea, però com s'organitza?Alguna idea?
Records,
Cris

dijous, 17 d’abril del 2008

Trasvase de niños

Barcelona, 17 de abril de 2008


Trasvase de niños.

Son muchas las familias que han presentado la preinscripción en escuelas del distrito de Sant Martí para poder matricular a sus hijos/as en aquellas que desean cursen sus estudios. Muchos no han obtenido plaza en la escuela elegida como primera opción por haber más demanda que oferta en esa escuela. Otras muchas tampoco tendrán ni en la segunda, ni tercera, ni cuarta, ni quién sabe. Son algunos los casos que han elegido en las seis opciones escuelas a las que les faltan plazas para ofrecer. Así, darles plaza en escuelas no solicitadas es totalmente injusto.
El distrito de Sant Martí es muy grande, y tiene barrios que han crecido más que sus escuelas, y esto es una falta de previsión monumental, por lo que muchos niños y niñas deben ir a escuelas que no son de su barrio, con los problemas de desplazamiento que eso comporta, por no hablar de los problemas de conciliación que actualmente están en boca de todos los políticos.
Si hay escuelas donde han quedado fuera 14, 18, 21 suscripciones, etc., y si han tenido mayor demanda es por su proximidad y la densidad de población de su barrio, y porque quieren esas escuelas para sus hijos. Por todo ello se puede plantear la necesidad de crear nuevas líneas de P-3 en escuelas donde ahora se están construyendo nuevos edificios. Y si esto no fuera posible, que se mantenga algún barracón de los aún existentes y se habiliten para ello hasta que se encuentre una solución.

Tedo Jurado

dimecres, 16 d’abril del 2008

Benvinguts

Hola a tod@s.
Soy Tedo, el padre de Marina y marido de Cris.
Hemos creado este blog a modo de foro donde poder colgar nuestros comentarios y verlos todos de una sola vez. Resulta mas cómodo que hacerlo a traves de mail, pero si no os convence lo elminamos y seguimos en contacto via mail.
Hay un apartado a la derecha de la pantalla que se llama "Enllaços d´interès". En él se incluyen enlaces a webs como www.edubcn.cat, etc. Si sabeis de cualquier web que nos pueda ayudar la incluimos aquí tambien.
Sólo queda animaros a expresar vuestras opiniones, y esperemos que entre tod@s consigamos el derecho que tenemos.
Saludos
Tedo