dissabte, 3 de maig del 2008

Termini de signatures


Termini de signatures: Ampliem fins dilluns 5 de maig. Horari consergeria Can Felipa: 9 a 22 h.


Full recollida de firmes (pdf)


Muchos problemas para la preinscripción escolar

Hoy en las cartas de lectores de El Periódico de Catalunya

Desde el 22 de abril, mi hijo forma parte del colectivo al que, por su teórica baja representatividad, el Gobierno suele ningunear. Es extraño oír hablar al conseller de Educació, Ernest Maragall, del éxito que supone que el 90% de los niños en edad de ser escolarizados en P-3 hayan entrado en la primera opción. Pues mi hijo, por obra y gracia de un número aleatorio y otro de desempate, se ha quedado fuera de la lista. La estadística puede parecer buena, pero la realidad es que en igualdad de condiciones --todos pagamos impuestos-- no tiene sentido que nadie se quede sin plaza. ¿Dónde está la objetividad en algo tan importante como la enseñanza? El 10% de 14.000 (solicitudes para P-3) son 1.400. Esta cifra corresponde a los niños y familias que todavía no saben el colegio al que irán en septiembre. Y eso, solo en Barcelona. De estos 1.400 niños, la inmensa mayoría no solo no entrarán en segunda, tercera e incluso cuarta opción, sino que acudirán a la quinta o sexta.
Ese 10% al que hace referencia Ernest Maragall es un dato sesgado que no tiene en cuenta las desigualdades existentes entre los distritos de la ciudad, ni entre los colegios, pues mete en un mismo saco a centros que, por su ubicación y características, no cubren las plazas ofertadas en primera opción, y otros en los que la demanda llega a doblar a la oferta. El Estado da 2.500 euros por nacimiento y 1.200 durante tres años por maternidad, y la Generalitat, 600 euros durante tres años. Estoy seguro de que el 10% de este importe sería suficiente para acondicionar los centros más marginados y obsoletos y ampliar plazas con mejor criterio.

Roman Proubasta
Barcelona

Enlace: Muchos problemas para la preinscripción escolar

diumenge, 27 d’abril del 2008

Acta Reunió Can Felipa

ACTA REUNIÓ 24 D’ABRIL DE 2008 A CAN FELIPA

1- Primer de tot vàrem acordar els objectius, les nostres reivindicacions als polítics (essencialment és el mateix que la carta). Són aquests:
- Que, si no ens atorga plaça a l’escola triada en primera opció, ens concedeixi, almenys, una plaça en una de les altres escoles que els pares hem sol·licitat. - Que ampliï en dos la ràtio d’alumnes per línia (27 nens). - Que obri una altra línia en alguna de les escoles que tenen espai (com ara Pere IV, la Llacuna, Joan Roca, Provençals...) o, si això no és possible, mantingui provisionalment algun dels barracons per acollir aquestes noves classes. - Que resolgui de manera definitiva aquest problema atès que aquesta penosa situació ja s’ha donat en anys anteriors. - Que, a partir d’ara l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya inverteixin els mitjans materials i humans necessaris per tal que aquesta situació no es torni a repetir mai més.
- Que sigui conscient que l’educació dels infants no pot dependre de la sort en un sorteig.

2- Vàrem decidir enviar la carta esmenada amb les aportacions d’ahir a aquestes persones:
- Carme Arnau, presidenta de la Comissió d’Escolarització.
- Manel Blasco, gerent del Consorci d’Educació
- Rosa Mira, presidenta de la Subcomisó de Sant Martí
- Ernest Maragall, conseller d’Educació
- M.Isabel Darder, Direcció General d’Atenció a la Comunitat Educativa
- Francesc Vidal, Direcció General de Recursos del Sistema Educatiu

3-Vàrem crear diverses comissions. Són aquestes:

- Representats del Col·lectiu per parlar amb els polítics: Sílvia, Anna (mare de la Maria- Babytown), Olga, Cris, Eva, Joaquim i Anna .
- Representats als mitjans de comunicació: Anna Isabel i Eudald
- Representat per fer les gestions per a les mobilitzacions: Carol

4- Vàrem acordar el dia límit per recollir firmes perquè molta gent deia que era millor anar a veure els polítics amb la força de les firmes sota el braç. El dia límit és el pròxim dimecres dia 30 d’abril i les firmes s’han de deixar a la conserge que hi ha al vestíbul de Can Felipa (ja hi hem parlat).

5- Vàrem repartir les instàncies per fer les queixes individuals. Tothom les enviarà quan vulgui i amb el contingut que cregui més conveninent.

6- Manifestació: No ens vam posar d’acord respecte al lloc on havia de començar i acabar la mobilització però sembla que tothom estava a favor de fer-nos sentir molt. Es va parlar de tallar la Gran Via.
De tota manera la Cris va dir que per fer-la ho hem de demanar amb 10 dies d’antelació als Mossos d’Esquadra i que potser seria millor que fixéssim una hora i un lloc per anar fent cartells.


També es va dir que també podíem enfocar l’estratègia depenent de com respiraven els polítics a les reunions.

7- Es va decidir que l’Anna Isabel anirà dilluns 28 a TV3 al programa d’en Cuní.

8- Finalment la Sílvia va dir que havia reservat una sala al Centre del Districte de Sant Martí (Llull/Selva de Mar) per al dia 21 de maig a les 18h.


Can Felipa, 24 d’abril de 2008