dissabte, 24 de maig del 2008

Cassolada Consorci - Vídeo


Vídeo de la noticia apareguda el 22/05/2008 al Infonit de BTV.

Enllaços:
Barcelona TV
Canal Youtube Volem escola

divendres, 23 de maig del 2008

Notícia del Col·lectiu a l'Avui 23-05-08

Poblenou: frustació entre el pares per no poder escollir el centre escolar dels seus fills. Mitja pàgina a l'Avui! Pàg. 38!

Cliqueu a sobre per agrandar


Enllaços:
Notícia en .pdf
Edició digital de l'Avui

Cassolada Consorci - Fotos

Fotos Cassolada davant del Consorci d'Educació - 22 de maig


També podeu veure les fotos en aquest album:

La xifra d'alumnes forans als col.legis es duplicarà

Avui surt una notícia a El Periódico que parla d’unes estimacions de l’INE pels propers anys en relació a l’arribada de fills d’immigrants com a conseqüència de les reagrupacions familiars i com això pot repercutir en temes bàsics, com EDUCACIÓ i sanitat.
Tothom se n’adona de la falta d’escoles i places menys qui s’ha de adonar?
Com no ho solucionin ja, els propers anys això s’agreujarà!

L'enllaç a la notícia és aquest:
Els immigrants planegen dur més de mig milió de menors a Espanya

Enllaços:
El Periódico de Catalunya
Instituto Nacional de Estadística

dijous, 22 de maig del 2008

Cassolada Avui a les 16:00 en el Consorci‏

La cassolada es a les 16:00 davant del Consorci , Carrer Bruc, 90. (Podeu agafar el autobús número 7 fins Diagonal i pujar per Bruc).

Per tots els pares, els que vam començar des del principi i dels que quedarem al final, em de fer molta pressió per tal de reivindicar tots els punts que demanem i sobretot per el DRET A TRIAR ESCOLA PER ELS NOSTRES FILLS.

NO FALTEU, QUE PASSAREM LLISTA EH???

dimecres, 21 de maig del 2008

Resum Reunió Gerent Del Consorci

RESUM REUNIÓ AMB EL GERENT DEL CONSORCI MANUEL BLASCO

Assistents: Sílvia, Francesc, Joaquim, Eudald i Olga

1. Ampliació de ràtio:
. A 27 nens: res de res, està més que tancat.
. A la resta d’escoles que no s’ha fet (especialment Provençals i Llacuna): Diu que van tallar la zona per Rambla del Poblenou i Diagonal perquè la majoria de les famílies afectades eren aquí. Vam intentar fer-li veure que també hi havia moltes famílies amb aquestes escoles assignades i per tant era necessari també ampliar. No es va tancar en banda i va dir que ho estudiaria. Va deixar entreveure que a Provençals era més factible que a Llacuna perquè les obres que havien d’acabar-se al setembre no estaran i això farà que aquest 50 nens nous (de moment) hagin d’anar al mateix espai que tenen ara. L’Olga li va dir que no venia de 2 nens, de 50 o 52.

2. Ampliació de línies a altres escoles i escoles gueto:
No: aquest any li ha tocat a Acàcies i al Virrei i no hi ha res més a dir. És conscient que les escoles gueto les han creat ells mateixos per la "mala gestió" i també són conscients que no ompliran totes les places oferides perquè en un any no poden fer el rentat de cara que pretenen. Però va assegurar que s’hi invertirien molts recursos materials i que d’aquí a poc seran les millors escoles del barri i les més demanades. Concretament va dir que d’aquí a uns anys seria una escola ‘bombó’... Literal.

Va assegurar que si s’aconsegueixen 2 grups de 20 nens i es mantenen, al llarg del curs no hi haurà matrícula viva.

S’ha de dir que com que ja sabem de què va el tema no és va parlar gaire d'Acàcies ni de Virrei Amat.

3. En principi hi ha uns 38 nens que se’ls assignarà l’escola d’ofici. Intentaran respectar l’àrea de proximitat (si et tocava Virrei, Virrei i si et tocava Acàcies, cap allà) Aquí vam treure el tema de perquè et fan escollir si finalment toca d’ofici però simplement no contesten i diuen que no ens preocupem que hi ha places per tots.

5. Es va demanar que les llistes d’espera es mantinguin durant tot el curs, no només fins al 5 de setembre. Va dir que ho determina la llei i que no es pot modificar. El vam animar a canviar la normativa costi el que costi, encara que no sigui factible per a enguany... Pensem que és el més just.

6. Atès que ells ja han fet les assignacions d’ofici i ja saben el que queda lliure a tot Barcelona i atès que tècnicament és possible, vam demanar que es publiquin per Internet les places lliures a tota la ciutat perquè les famílies que els dies 27, 28 i 29 vulguin canviar les places ja sàpiguen a què poden optar i no hagin de mirar cap llista in situ. Va dir que aquest tema també l’estudiava.

7. Respecte l’escola Sant Martí es va intentar que acceptin que no està ubicada al millor lloc possible, on la demanda és més forta, va prendre nota del solar que els proposem al passatge Burrull (aquí si que penso que si diuen que ja està assignat segur que al 22@ hi ha més solars de l’Ajuntament destinats a equipaments més a prop. De fet, ahir la Carol ja en va proposar un parell. Els que teniu la reunió avui amb CIU potser poden saber tots els solars de l’ajuntament i si estan o no assignats. Si no que facin l’esforç de mirar-ho o si no potser a Urbanisme es pot mirar per buscar una alternativa si diuen que aquest està assignat a centre cívic com ja ens van dir en el darrer contacte que hi vam tenir). Potser una opció és que comenci on està previst en barracons però que l’edifici definitiu és faci més a prop. Ja veurem per on surten respecte aquest tema. Es va comprometre a fer aquesta gestió avui i a donar-nos una resposta.

Una cosa: ens va dir que això dels metres mínims per construir una escola d’1 o 2 línies no serveix per a Barcelona, que no hi ha solars tan grans i que no es podria construir cap escola però que teníem tota la raó del món de proposar solars atès que el Poblenou és un barri en construcció i hi ha molts solars encara per utilitzar. Més a favor nostre, doncs!

8. Es va quedar que avui ens donaria una resposta i nosaltres li vam dir que seguirem lluitant.

9. Li vam comentar que en la sol•licitud de preinscripció no hi ha la informació adequada per omplir-la perquè només ‘recomana’ que omplim totes les caselles, en cap moment diu que si una persona omple les 6 caselles amb escoles de 30 punts el Consorci ha de garantir una plaça en una de les sis (amb ampliació de ràtio). Va dir que a partir d’ara ho mirarien de canviar.

11. També li vam comentar els fraus que alguns pares cometen en la preinscripció i ens va dir que el padró i la Guàrdia Urbana treballen per eradicar aquesta situació. Envien cartes als pares que han fet això i els convoquen a una reunió en la qual els diuen que el seu fill perd tots els drets d’elecció i passa a l’adscripció d’ofici. Si el nen ja ha començat el curs li deixen acabar però l’any següent s’ha de matricular en un altre centre obligatòriament.

10. Una cosa curiosa, quan sortíem entrava la Carme Arnau i va preguntar com havia anat ja que era bastant tard. En Blasco li va dir que va ser una conversa molt correcta en tots els aspectes i ella llavors va dir si no faríem la cassolada el dijous. Nosaltres vam dir que tot depèn de les seves respostes.

A veure què responen de tot plegat i A SEGUIR LLUITANT!

dimarts, 20 de maig del 2008

Reunió Col·lectiu 21 de Maig

Recordatori:

Reunió Col·lectiu de Pares i Mares sense escola. Día 21 de Maig, Dimecres, de 18h a 21h. Al Centre de Barri de Diagonal Mar, situat al C/ Selva de Mar, 22-32 (cruïlla amb C/ Llull).


Ver mapa más grande

Recordar-vos que demà 21 de Maig, dimecres, hi ha reservada una sala al Centre de Barri Diagonal Mar, per tal de fer una reunió informativa a totes les persones que estiguin afectades. La reunió començarà a les 18h. i exposarem temes tractats últimament i els que queden pendents, a part d'explicar la situació actual de la problemàtica.

Moltes gràcies. Hem de continuar junts!!!

dilluns, 19 de maig del 2008

Publicació oferta definitiva de places

Ampliació de la ràtio insuficient!!!

Tan sols s'ha fet l'ampliació en 9 escoles, 5 públiques i 4 privades concertades. I en totes elles, només d'un nen/a per grup (26).
Són aquestes:
Públiques: L'Arenal de Llevant, Pere IV, Fluvià, La Mar Bella i Acàcies.
Privades: Grèvol, Montseny-Poblenou, Miró i Asunción de Nuestra Señora.
Tota la resta d'escoles, tant públiques com privades del barri i del districte quedan excloses de l'ampliació de ràtio.

Aquesta informació NO ÉS OFICIAL. L'oferta definitiva de places ofertades per cada centre s'ha de consultar bé centre por centre o bé a l'Oficina d'Escolarització.