dijous, 5 de juny del 2008

Ple d'ahir a la Seu del Districte

Ahir a la nit es va dur a terme la participació al Ple de l'Ajuntament de Districte. Hi van assistir en Tedo, en Kim i l'Eudald que, com a un dels portaveus, va fer la intervenció que seguidament us transcric.

Abans Convergència va preguntar sobre l'assignació de places i sobre l'entorn de l'escola Acàcies però la regidora va contestar en general i al final.

"Bona nit,
Em dic Eudald Clota i sóc el portaveu del Col·lectiu de Pares i Mares sense Escola dels barris del Poblenou, Diagonal Mar-Front Marítim i Provençals del Poblenou, format per una cinquantena de pares i mares que no podran matricular els seus fills, en la majoria dels casos, en cap de les opcions triades.

Durant el període de presentació de sol·licituds de preinscripció escolar del primer curs del segon cicle d'educació infantil (P3) hem seguit les instruccions del Consorci d'Educació hem ordenat les escoles per ordre de preferència. També hem seguit les indicacions del Sr. Hereu, que en la Guia de centres educatius ens diu: "[...] moltes famílies hauran de triar escola o institut per als seus fills. A l'Ajuntament sabem com n'és d'important estar ben informats per poder escollir la millor opció."
En aquesta mateixa Guia el conseller d'Educació Sr. Maragall diu: "Volem que les famílies puguin fer la seva tria amb la màxima llibertat".

I a la Resolució EDU/349/2008 de 8 de febrer, l'article 5.4 estableix: "A la sol·licitud s'hi poden indicar peticions d'admissió en diversos centres [...] relacionats per ordre de preferència".

Després de la publicació de les llistes d'admesos hem constatat que el Consorci d'Educació ha adjudicat una escola d'ofici a la major part del nostre Col·lectiu. Aquesta escola no és cap de les opcions triades pels pares, en molts casos entres 6 opcions.

Del 27 al 29 de maig hi havia el període de renúncia a la plaça assignada d'ofici i la possibilitat d'escollir-ne una altra. El criteri d'elecció d'escoles una vegada s'ha renunciat a l'assignada d'ofici és "el primer que arriba"! Així doncs, els pares que ja estaven disgustats per no haver pogut tenir plaça en cap de les opcions triades havien de passar la nit (i la van passar! I plovent!) del 26 al 27 de maig davant de la Farinera del Clot. En plena època de la informàtica! No creiem que sigui tan difícil habilitar un sistema per evitar aquesta situació lamentable i tercermundista. Exhortem enèrgicament la Seu de Districte a iniciar tots els mecanismes per tal que aquesta situació no s'hagi de repetir mai més.

La solució que ens ofereix l'Administració, a instància del nostre Col·lectiu, és apropar el CEIP Sant Martí, ubicat actualment al c. Pamplona i Ramon Turró, al passatge Burrull amb la Rambla del Poblenou, atès que és en aquesta zona on es concentra la demanda.

Pensem que aquesta solució és conjuntural i insuficient. Conjuntural perquè els problemes duraran el que triguin a acabar-se les obres, 3 anys en el millor dels casos. Insuficient perquè no totes les famílies del Col·lectiu s'hi podran matricular i hauran d'acceptar per força l'escola que els han assignat.

Per tot això els preguntem:

* Quines actuacions pensa tirar endavant la Seu del Districte de Sant Martí per garantir el dret a escollir almenys una de les escoles triades en aquests barris?"


La resposta de la regidora d'Educació, Montserrat Ballarín, va ser:

-Faran més escoles.
-Felicitar el Col·lectiu per la feina que ha fet i pel diàleg que ha mantingut amb l'Administració.
-Culpabilitzar-se de la mala ubicació inicial de Sant Martí (no es correspon amb el lloc on hi ha més mancança de places, el Poblenou) i, per tant, acostar-la al barri (és oficial perquè tot el que es diu al Ple consta en acta de la manera que s'ha dit).
-Continuen valorant molt l'escola de proximitat.
-La llibertat d'escollir està condicionada al fet que hi hagi places lliures.
-Hi ha escoles més triades i n'hi ha que menys (no s'ha aprofundit més en les escoles Acàcies i Virrei Amat).
-Han fet ampliació de ràtio en 1 nen i ampliació en 1 grup.
-I, per acabar, el discurs institucional: 90% ha entrat a l'àrea de proximitat, bla, bla, bla.


-La representat de Convergència, per acabar, li va preguntar directament: "Així doncs és oficial que el CEIP Sant Martí es traslladarà a la Rambla del Poblenou?" I va respondre: ".", ras i curt, però sense parlar de terminis ni condicions.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Després de aquest plé, s'ha arribat a alguna conclusió per part de l'Administració?

Recentment he vist que s'ha creat el blog http://volemceipsantmarti.blogspot.com/ a on hi ha gent que es queixa pel trasllat del CEIP Sant Martí... quan s'ha confirmat aquest canvi???, algú ho sap?